Уручене награде талентованим предшколцима

Дољевачким предшколцима  чији су радови били најбољи на ликовном и литерарном конкурсу, које је организовала Јавна библиотека, поводом дана установе, данас су уручене награде. Двојица дечака из групе у Малошишту и једна девојчица из Орљана овогодишњи су победници ликовног конкурса, док су све три награде за најбоље литерарне радове отишле у Чапљинац. Директор Јавне библиотеке Боги Митић, директорка предшколске установе “Лане” Милкица Станковић, као и наша екипа посетили су данас малишане у овим насељима дољевачке општине и  поделили награде.

Најбољи литерарни радови, на тему покретне библиотеке – библиобуса, изашли су из „пера“ троје деце из Чапљинца. Прво место освојила је Петра Јованчић, друго  Виктор Здравковић, док је треће место ове године заузео Јован Ђорђевић.

Nagradjeni mališani u Malošištu (Foto:J.K.)

За њима нису заостајали ни предшколци који су овога пута исказали своје ликовне склоности, па су тако прве две награде отишле у Малошиште, у руке Андреја Пантића и Константина Јашарија. Награда је уручена и Јовани Стефановић из Орљана која је награђена за освојено треће место.

 

 

 

 

Награђена девојчица из Орљана (Фото. Ј.К.)

Иначе, на овогодишњем конкурсу учествовало је двадесеторо деце предшколског узраста из свих насеља на територији општине Дољевац, али и ученици нижих разреда основне школе. Најбољима је директор Јавне библиотеке уручио награде у виду прибора за цртање и писање, а како је рекао радио Копријану награђени литерарни радови наћи ће се у Зборнику који ова установа увелико припрема и који би ускоро требало да изађе из штампе. У овом издању наћи ће се и сви литерарни радови са последње три Дечије књижевне колоније.