14. ликовна колонија

У суботу 01.07. почела 14. ликовна колонија у организацији Јавне библиотеке Дољевац

Почeла ликовна колонија у организацији Јавне библиотеке Дољевац и М.С.Орљане.
Ликовна колонија одржава се сваке године почетком јула у оквиру манифестације Сабор СВ.Јована Крститеља.
Ликовна колонија у Орљану окупила је ове године петнаесторо ликовних уметника из целе Србије, колонија ће трајати седам дана од 1.јула до 7.јула. Као и предходних година циљ библиотеке је да колонија има висок квалитет.
На овој колонији учествују сликари из Београда, Крушевца, Вршца, Ниша, Лесковца , Гаџиног Хана и Дољевца.
Ликовна колонија је отвореног типа, што значи да сви љубитељи ликовне уметности могу пратити рад учесника и дружити се са њима. У наредних недељу дана сликари, инспиринсани мотивима овога краја осликаваће своја платна и тако употпунити завидну колекцију уметничких дела насталих током претходних колонија.
У оквиру манифестације Сабор Св.Јована Крститеља предвиђени су и разни други програмски садржаји уз традиционално окупљање мештана и гостију на брду Кукумига, где ће уочи празника 06.јула бити приказан занимљив културно уметнички програм.
Учествоваће Куд“Сврљиг“ из Сврљига, фолклорна секција „Опанчићи“ из Дољевца, Куд“Јасеница“ из Јасенице, Куд“Теслино Коло“ Из Нишке Бање“ Фолклорна секција из Брестовца, фолклорна секција из Мерошине, Куд“Стојан Живковић Столе“ из Трњана (општина Алексинац) и Куд“Абрашевић“ из Прокупља.
Смотра фолклора и дефиле учесника програма кроз село кренуће у 19 часова.
Програм почиње од 20:30 часова.