КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ НА ДЕЧЈОЈ КЊИЖЕВНОЈ КОЛОНИЈИ 2024. „РАСАДНИК МЛАДИХ ПЕСНИКА У ДОЉЕВЦУ“

Дечја књижевна колонија „Расадник младих песника у Дољевцу –  једина у југоисточном делу Србије

КОНКУРС

ЗА УЧЕШЋЕ НА ДЕЧЈОЈ КЊИЖЕВНОЈ КОЛОНИЈИ 2024
„РАСАДНИК МЛАДИХ ПЕСНИКА У ДОЉЕВЦУ“

Поштовани,

Дечја књижевна колонија „Расадник младих песника у Дољевцу“ је једина у југоисточном делу Србије,  одржаће се по 15-ти пут у Дољевцу у организацији Јавне библиотеке Дољевац од 07.10.2024-12.10.2024.

Сврха Дечје књижевне колоније је да афирмише књижевно стваралаштво деце, да им да подстрека за даље књижевно стваралаштво, дружење и креативност у раду.

Овим поводом Јавна библиотека Дољевац расписује књижевни конкурс за учешће на  Дечјој књижевној колонији 2024 „Расадник младих песника у Дољевцу“.

Циљ библиотеке је приближавање књиге најмлађој популацији, препознавање, едукација и афирмисање деце талената-младих песника, као и очување писања на дијалекту.

Право учешћа имају ученици основношколског узраста од четвртог до осмог разреда из Србије. На конкурс слати песме и/или приче, искључиво написане у Ворд документу, сваки рад именовати аутора /име и презиме/, разред, назив школе, место, име ментора/ако га има/ или родитеља, број мобилног телефона или адресу е-поште/ментора, родитеља/.Ако се шаље више радова на једном Ворд документу, онда се испод сваког рада морају написати подаци о аутору.

Три до пет песама, или кратких прича, послати на меил адресу: n.bibliotekadoljevac@yahoo.com-или поштом на адресу: Јавна библиотека Дољевац, ул.Николе Тесле бр.28, 18410 Дољевац, (за конкурс Дечја књижевна колонија).

Рок за слање радова је 25. септембар 2024. године, 12 најбољих ученика, чији радови буду изабрани, учествоваће у раду Дечје књижевне колоније у Дољевцу.

За све учеснике колоније обезбеђен је бесплатан боравак, смештај и храна од 07.10. до 12.10.2024.године.

За више информација можете се обратити на телефон, 018-870-814 или  062-8040928, директор Јавне библиотеке, Боги Митић.

Јавне библиотеке Дољевац

Боги Митић, директор

konkurs1