Завршена дечја књижевна колонија 2020 у Дољевцу.

17. октобра 2020. завршена је једанаеста дечија књижевна колонија у организацији Народне библиотеке која је на овој манифестацији, која је једина у овом делу Србије, окупила младе сањаре, таленте из Крагујевца, Ниша, Врања, Блаца, Прокупља и Лесковца, као и двадесетак песника за децу и педагоге из Лесковца, Блаца, Прокупља, Врања, Алексинца, Ниша, Пирота и Бабушнице, који су одржали велики број радионица и часова поезије.
Сви учесници ове колоније научили су много и писали, тако да ће овогодишња збирка поезије бити богата и квалитетна са шездесетак песама насталих у овој колонији.
Млади песници стекли су нова пријатељства и надамо се да су стекли још једно боље искуство и са тим прерасли у праве песнике.Деца су имала много боље услове смештаја и боље услове за развој и рад Дечје књижевне колоније. Током колоније посетили смо споменик на Чегру, Бубњу, цркву Светог Јована Крститеља у Орљану и шупљи камен на Орљанском брду Кумига. Тринаест учесника се разишло са мало бола и неколико суза и на тај начин се опростило од Колоније.
Погледајте како је било у прилогу.