ЗАВРШЕНЕ „ЈУЖНОМОРАВСКЕ РИБЉЕ ЧАРОЛИЈЕ“ КЛИСУРА 2020

Уз  поштовање свих мера заштите и препоруке  за безбедно  организовање  рада установа културе из домена делатности  позоришта, биоскопа и организације концерата у објектима и просторима институција које се баве  културном делатношћу током епидемије  заразне болоести  COVID-19  у Републици Србији  завршене су 13.по реду  „Јужноморавске рибље чаролије“ Дољевац-Клисура 2020 године.

Ова   културно – спортска  манифестација одржана је у суботу  05.09.2020 године на десној обали   Јужне Мораве  у месту Клисура.

Уз веома богат  програм   који је почео  у 10 часова а  завршио у 19 часова учествовало је више екипа из више дисциплина и то:

-такмичење риболоваца у  пецању риба

-такмичење у игрању шаха/појединачно/

-такмичење у пикаду /само жене-девојке /

-такмичење у  справљању рибље чорбе.

За дисциплину такмичење у  Пецању  риба  пријавило се 8 такмичара.

Прво место  освојио  је Давид Миленковић из Малошишта, друго место Маша Момировић из Дољевца и треће место  Мартина Мичић из Дољевца.Победници су од организатора добили штапове за пецање,захвалнице , дипломе и пехаре.

За дисциплину  такмичење у Пикаду пријавило се такође 8 такмичара.

Прво место освојила је Марија Милчић из Ниша, друго место Маја Миљковић из Ниша и треће место освојила је Радмила  Миљковић из Ниша.Победнице су добиле захвалнице, дипломе и пехаре.

За дисциплину  играње шаха пријавило се  7 такмичара.

Прво место освојио је Оливер Митровић из Шарлинца, друго место Влада Кулић из Орљана и треће место  Пера Митровић из Клисуре.Победници су такође добили пехаре, захвалнице , дипломе и медаље.

За дисциплину  такмичење у справљању рибље чорбе пријавило се 10 такмичарских екипа.

Прво место у справљању рибље чорбе добила је екипа  Ђенерали из Алексинца, друго место освојила је екипа  Црвени Крст из Дољевца и треће место освојила је екипа Буца из Малошишта.

Такмичарске екипе су  од организатора добиле  захвалнице, дипломе , медаље и котлиће за спремање чорбе.

Уз богат културно уметнички програм  манифестација  се завршила у  19 часова.

Ову манифестациују  пратило  је  око 200 посетилаца.