Бостанијада у Мекишу – субота 24.јул 2021г.

24 јула @ 8:00 pm - 28 јула @ 8:00 pm
Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

 

Бостанијада у Мекишу 20. по реду биће одржана у суботу 24.јула, најављује организатор, Јавна библиотека Дољевац. И овога пута овдашњи пољопривредници надметаће се за најбоље бостанџије у три такмичарске категорије. Такмичење, по традицији, биће организовано за најтежу лубеницу и за најслађу лубеницу и дињу. За победнике су обезбеђене вредне робне награде дугогодишњих спонзора овог догађаја. Бостанџије се пријављују у тамошњој Месној заједници, која је један од организатора. Оно што је битно мерење се обавља директно на њиви у суботу, како би се са сигурношћу могло утврдити да је највећа диња и произведена у нашем крају.

Културно-уметнички програм почиње у 20 сати и трајаће 4 сата. Најпре ће се представити културно-уметничка друштва из Придворице код Бојника, које ће имати наступ „Игре из Пирота и околине Лесковца“, као и два КУД-а из прокупља са „Играма Косовског Поморавља и из Влашке“, као и КУД Сврљиг из истоименог места „Играма из Нишке котлине и Влашке“, као и етно0 певачи.  Предвиђен је и избор за Miss, а све заинтересоване кандидаткиње могу се пријав1ивати Јавној библиотеци у Дољевцу. Пријаве су могуће до суботе поподне, а и за лепотице су најављене вредне награде. Једна звазда народне музике увек увелича овај догађај, а ове године то ће бити Немања Николић. Његов концерт трајаће од 22 до 24 часа у центру Мекиша.

Очекује се неколико хиљада посетилаца с обзиром на то да је ово једна од најдуговечнијих и најпосећенијих манифестација у овом крају, а организатор још једном апелује на све посетиоце да се придржавају свох препоручених епидемиолошких мера

J.K.

(Преузето са сајта “ http://www.koprijanradio.com „)

 

Детаљи

Почетак:
24 јула @ 8:00 pm
Крај:
28 јула @ 8:00 pm

Организатори

Јавна библиотека Дољевац
Месна заједница Мекиш