Две позоришне представе за децу.

У оквиру Дечје недеље, Јавна библиотека у Дољевцу организоваће две позоришне представе за децу.

У оквиру Дечје недеље, Јавна библиотека у Дољевцу организоваће две позоришне представе за децу.
5.10.2022.године, одржаће се позоришна представа Паткица-Жуткица у извођењу Луткарског позоришта из Ниша, Представа „Паткица Жуткица“ на занимљив начин спаја позоришну игру са образовно-васпитним елементима и самим тим је одличан избор за први сусрет деце са позориштем. Представа ће се одржати у Великој сали Јавне библиотеке са почетком од 11.00 и 12.30 часова.Улаз слободан за децу школског узраста.
Друга позоришна представа „Заљубљени витез“ у извођењу позоришта Дука Јовановић из Алексинца, одржаће се 6.10.2022.године, у школи у Чапљинцу у 10.00, у Орљану у 11.30, у Малошишту у 13.00 и у Пуковцу у 15.00.
У представи играју глумци позоришта „Дука Јовановић“ Срђан Стојадиновић и Милош Паовић.
Ради се о потпуно интерактивној представи са укупно шест оригиналних песама.
Порука представе је да се деца могу играти и најобичнијим стварима у кући, ако употребе машту. Тако метла и прашко постају мачеви, поклопци за канту витешки штитови… И све то далеко од мобилних телефона и рачунара.
Представа је до сада изведена око 50 пута широм Србије, а имала је и неколико гостовања у иностранству. Имала је запажена извођења на фестивалима и културним летима на у Сокобањи, Нишу, Берану, Врбасу, Кули, Бијелом Пољу на Златибору…
Представа је за узраст од 6 до 12 година, улаз је слободан.
Све за децу, нека уживају.