Јужноморавске рибље чаролије 2021.

.

Јавна библиотека Дољевац наставила је са својим активностима из програма за 2021 годину
14. по реду Јужноморавске рибље чаролије, најпознатија културно-забавно-спортска манифестација у општини Дољевац одржана је у суботу 03. јула на познатом излетишту на обали Јужне Мораве, надомак Клисуре. Као и предходних година Јавна библиотека се побринула за целокупну организацију, како би се све протекло у најбољем реду.
Велико интересовање за такмичење у припремању рибље чорбе показале су екипе које су се надметале предходних година, али и неки нови такмичари који желе да овдашњој јавности покажу своје кулинарске способности.
Такмичење у припремању најукусније рибље чорбе окупиле су и овога пута четрнаест кулинарских екипа, како аматера, љубитеља кулинарства, тако и професионалних кувара са дугогодишњим искуством.Такмичење у припреми рибље чорбе почело је у 13,00 часова. Победник и прво место заузео је такмичар из Пуковца „Нине“, друго место припало је „Побратими“ из Арбанасца и треће место „Белотиначке видре“ из Белотинца. Поред тога што су добили епитет најбоље кулинарске екипе, победник, као и другопласирана и трећепласирана екипа је награђена вредним наградама. Жири су чинили тим реномираних стручњака из кулинарства из Ниша, председник Никола Мандић који је уједно и председник угоститељских радника града Ниша као и чланице овог удружења Анчица Димитријевић и Ранка Петровић.
Такође, по традицији, било је и пропратних дешавања, попут такмичења у пецању, пикаду и шаху.
Kоњички клуб „Нониус“ из Г.Међурова је за најмлађе и ове године је обезбедио јахање током целог дана.
За присутне посетиоце ове манифестације био је организован богат културно уметнички програм. Учесници програма били су Драгослав Михајловић познатији као Канаринац, Зоран Мичић из Дољевца, Анђела Недељковић из Клисуре и оркестар Горана Илића из Мерошине.