Карађорђева звезда трећег степена Јавној библиотеци у Дољевцу

„Карађорђевом звездом трећег степена, за изузетан рад у области културне делатноссти на територији општине Дољевац, на Видовданској свечаности у Палати „Србија“, а поводом овог значајног празника и ступања на дужност председника РС у другом мандату, награђена је овдашња јавна библиотека.“

 

 

Преузето са сајта    http://www.koprijanradio.com

“   Карађорђевом звездом трећег степена, за изузетан рад у области културне делатноссти на територији општине Дољевац, на Видовданској свечаности у Палати „Србија“, а поводом овог значајног празника и ступања на дужност председника РС у другом мандату, награђена је овдашња јавна библиотека. Признање је директору Јавне библиотеке Богију Митићу уручио председник РС Александар Вучић.

   Видовданска одликовања се додељују за изузетне заслуге и дела од великог значаја. Установљена су још 2009. године доношењем закона о одликовањима Републике Србије. Ове године укупно 32 одликовања додељено је појединцима и институцијама за посебне, односно изузетне заслуге. Ордене су добили академици, редитељи, глумци, спортски тренери, радници у култури и други.

   Додељени су Орден Републике Србије на ленти, Орден Карађорђеве звезде првог, другог и трћег степене, као и медаље за заслуге и за храброст.

   Међу одликованима су и академик Василије Крестић, затим спортисти као што су селектор фудбалске репрезентације Драган Стојковић Пикси, селектор кошаркашке репрезентације Светислав Пешић, глумац Милош Биковић,бивши јапански премијер Шинзо Абе, британски глумац Рејф Фајнс, оперски певач Андреа Бочели, затим фадо певачица Мариза, али и двојица ватрогасаца који су спасили тргодишње дете из шахта пуног воде. Орден Карађорђеве звезде трећег степена су поред Јавне библиотеке у Дољевцу, добили и Фудбалски клуб Раднички из Сремске Митровице, Дечје позориште  Суботица и британски глумац Рејф Фајнс.“

       Ј.К.                                                                                                   

                                                                                                   Преузето са сајта   http://www.koprijanradio.com