Одржан први фестивал домаћег филма у Дољевцу

Први фестивал домаћег филма у Дољевцу одржан је 20. 21. и 22. октобра, у Великој сали Јавне библиотеке

На фестивалу домаћег филма приказано је шест домаћих филмова. У три дана овог фестивала гоствало је више познатих имена домаћег филма и то: Борис Миливојевић, Јована Стоиљковић, Никола Глишић, Бане Трифуновић, Милош Петровић, Павле Менсур, Нада Шаргин, Јово Мксић, Влада Ковачевић, Мина Николић, Нина Јанковић, Бранислав Лечић,  док је трочлани жири био у следећем саставу: Нада Блам, Ирфан Менсур и председник жирија Бранислав Лечић.

Публика је имала прилику да упозна све ове глумце који су се из вечери у вече поклањали на Великој сцени Јавне библиотеке у Дољевцу.

– Веома је важно да се један овакав фестивал одржи у малој општини попут Дољевца. Имали смо око 20ак глумаца који су дошли на фестивал, као и трочлани стручни жири, и за нашу малу општину ово је стварно велики догађај. За нас као организаторе, али и за публику која је имала прилику да се сусретне са глумцима, утисци су више него позитивни, истакао је Боги Митић, директор Јавне библиотеке Дољевац. 

– Приказано је шест филмова, и све три вечери су биле веома посећене. На затварању фестивала, публика је имала прилику да гледа филм Траг дивљачи, као и Индиго кристал, који је привукао највише пажње. (Боги Митић).

– Претходних вечери приказани следећи филмови:

         Прве вечери:  Муње опет  и  филм  Вера

         Друге вечери:  Поред Тебе  и  Комедија на три спрата

– Пре почетка, за време паузе и на крају сваке вечери многобројна публика је имала прилику да се фотографише и разговара са глумцима. 

– Како је фестивал био такмичарског карактера жири је имао тежак задатак да одабере најбољу женску улогу (Мина Николић) као и мушку (Миодраг Радоњић). Ова два глумца су добила вредне награде у виду плочице од злата. Осим тога сваке вечери су дељени и поклони изненађења  публици.

   Завршне речи фествала су припале директору Богију Митићу:

– Наш циљ је да овај фестивал постане традиционални фестивал у Дољевцу, који ће из године у годину, бити све бољи и посећенији. Ове године, имали смо помоћ од Министарства културе, као и локалне саоуправе, са којима имамо одличну сарадњу, и надамо се да ће у будућности овај фестивал прерасти у једну велику манифестацију.