Владан Вукосављевић министар културе долази у Јавну библиотеку Дољевац

Реконструисани објекат Јавне бибглиотеке у Дољевцу сутра ће и званично бибти приведен намени,  а већ у уторак 24.децембра од 12 часова дољевачку установу култура посетиће министар културе посетиће министар културе и информисања Владе Републике Србије Владан Вукосављевић са сарадницима, с обзиром на то да је из тог министарства стигло 10 милиона динара за ове радове.  Локална самоуправа издвојила је 2,6 милиона динара. уложеним новцем уређен је екстеријер и ентеријер дограђеног спрата, а радови су трајали 110 дана. Извођач радова је Инвест градња из Лесковца. Иначе пројекат је реализован на конкурсу Градови у фокусу, а аплицирале су локалне самоуправе.

Такође, што је јако битно коначно је решено и питање централног грејања, јер је загревање комплетног објекта, нарочито велике сале у ранијем периоду, током зимских месеци, представљало велики проблем.

Постоје најаве, како је рекао директор библиотеке Боги Митић, да се у наредном периоду настави са сличним активностима, мислећи пре свега на модернизацију биоскопске сале, те се како истиче, нада да ће код ресорног министра наћи, као и до сада, на разумевање и подршку.

 

J.K.